Suplimente alimentare – cât sunt de sigure pentru tine?

Multe persoane iau suplimente alimentare la recomandarea medicului sau cel puţin când consideră că acestea ar putea fi de ajutor în lupta cu diferite probleme cu care se confruntă. Se gândesc că oricum sunt naturale şi doar contribuie la contracararea deficienţelor cauzate de alimentaţia săracă în nutrienţi, lipsa de odihnă, oboseală, stres, etc. Însă, unele trebuie administrate cu precauţie sau trebuie să fie complet evitate.

Ce probleme pot să cauzeze aceste suplimente dacă le iei necorespunzător?

Chiar dacă aceste suplimente sunt foarte benefice şi acţionează eficient asupra unor probleme cu care te confrunţi, în cazul în care urmezi deja un tratament prescris de medic substanţele din vitaminele şi mineralele pe care le iei suplimentar ar putea interfera. Cel mai sigur este ca înainte de orice tip de suplimente ai alege să te consulţi cu medicul.

Alt articol de blog : Vitamine şi minerale esenţiale pentru fumători

suplimente

Unele vitamine şi minerale pot să fie dăunătoare dacă sunt administrate în doze mari şi pot cauza alte probleme de sănătate care sunt de evitat. În special suplimentele de vitamina E şi vitamina A, administrate în cantităţi mari, peste dozele recomandate pot să cauzeze o serie de probleme precum afecţiuni cardiace, accident vascular cerebral, cancer de prostată, fracturi de şold, mai ales dacă sunt consumate pe perioade lungi de timp.

Este bine să te asiguri că pentru problemele de sănătate cu care te confrunţi alegi cele mai potrivite suplimente. Cel mai sigur este să te consulţi cu medicul pentru a putea să îţi recomande tipurile de suplimente alimentare potrivite organismului tău.

Alege numai vitamine şi minerale potrivite pentru tine

Dacă ai nevoie să îţi completezi dieta cu suplimente alimentare atunci vei putea găsi o gamă variată de vitamine şi minerale în magazinul online www.pronaturasport.ro. Aici vei putea găsi numeroase produse care îţi vor aduce beneficii pentru sănătate. Dacă nu ai certitudinea care sunt cele mai potrivite produse pentru tine atunci vei putea găsi numeroase sfaturi şi legate de tot ce trebuie să ştii despre administrarea suplimentelor alimentare şi nu numai.

Următorul articol de blog : Covorașe auto: alege cu încredere produsele noastre

Leave a Comment

Your email address will not be published.