Sfaturi bricolaj: cum poziţionezi prizele şi întrerupătoarele?

Atunci când vine vorba despre mici lucrări de bricolaj, aşa cum este schimbarea prizelor şi întrerupătoarelor, trebuie să te asiguri de la bun început că totul este poziţionat cât mai convenabil. În special dacă locuinţa este destul de veche, prizele şi întrerupătoarele nu sunt amplasate astfel încât să răspundă nevoilor actuale.

Aspecte de care să ţii cont înainte de începerea lucrărilor

Cu puţină îndemânare poţi schimba prizele şi întrerupătoarele, însă, dacă este vorba despre lucrări mai complexe atunci este mai bine să apelezi la ajutorul unui electrician autorizat. Chiar dacă apelezi la un specialist, tot este nevoie să iei în calcul anumite lucruri.

În primul rând este nevoie să realizezi pentru fiecare încăpere o schiţă a modului în care va fi aşezat mobilierul fiindcă în funcţie de acestea vor fi amplasate şi prizele. Astfel, vei evita să ai o priză liberă tocmai în spatele bibliotecii. De asemenea, trebuie să iei în calcul fiecare tip de aparat electrocasnic pe care îl utilizezi pentru a putea asigura funcţionarea lor optimă. Mai ales în bucătărie este bine să ai mai mult de o priză deoarece este posibil ca uneori să folosiţi amândoi bucătăria în acelaşi timp.

Alt articol de blog : Ușile de interior – Cum să le alegem inteligent. Simplitate și confort

bricolaj

Pentru prize este recomandat să fie la o înălţime de 30 cm de podea iar pentru întrerupătoare de 90 cm şi, desigur, se ţine cont şi de uşurinţa utilizării pentru a asigura confortul întregii familii. Acesta este şi punctul în care decizi ce tipuri de prize îţi doreşti. Mai ales dacă ai copii, este recomandat să montezi modele cu protecţie care se deconectează automat atunci când detectează o sursă străină. Pentru consumatorii puternici alege prize cu împământare.

Pentru living sau dormitor poţi achiziţiona întrerupătoare cu variator pentru a putea regla intensitatea luminii în funcţie de nevoi. Este bine să ştii aceste lucruri pentru a te putea pregăti şi să îi poţi oferi electricianului toate informaţiile necesare despre ceea ce îţi doreşti.

Toate articolele de bricolaj de care ai nevoie într-un singur loc

Etapa de proiectare a prizelor şi întrerupătoarelor necesită timp de gândire şi atenţie la toate detaliile. Este un aspect asupra căruia nu te poţi întoarce pe viitor iar ca proprietar al locuinţei tu eşti în măsură să ghidezi specialistul legat de locurile unde vei avea nevoie de prize şi întrerupătoare. Dacă ai nevoie de articole de bricolaj de calitate, atunci vei putea găsi totul într-un singur loc, mai exact în magazinul online www.magazinbricolaj.ro.

Următorul articol de blog : De ce ai nevoie de un calculator asigurări auto Germania?

Leave a Comment

Your email address will not be published.