Mașini în leasing – explicații despre modul de creditare

În zilele noastre tot mai multe persoane aleg să-și cumpere mașini în leasing, atrase fiind de vastele oferte disponibile pe piață dar și de flexibilitatea pe care o are un astfel de serviciu. O operațiune de leasing poate fi explicată prin faptul că o parte denumită finanțator transmite dreptul de folosință asupra unui bun a cărui proprietar este, către cealaltă parte numită utilizator, contra unei plăți periodice numită rată de leasing. În orice contract de leasing sunt implicate două părți, finanțator și utilizator.

Finanțatorul transmite dreptul de folosință a bunului către utilizator, iar acesta beneficiază de bunul care face obiectul contractului, și care, la finalul acordului, poate opta pentru cumpărare.

Este foarte important să cunoaștem acest tip de împrumut, atât avantajele cât și dezavantajele ce derivă, pentru a lua decizia potrivită și pentru a stabili dacă merită să achiziționăm mașini în leasing.

masini în leasing

Mașini în leasing – care este alegerea?

Companiile auto sunt tot mai ingenioase și ne oferă din ce în ce mai mult, confort, comoditate, accesorii, culori, forme, pe care oricine și le dorește, iar cu cât mai sofisticat cu atât mai scump. Partea bună este că există posibilități ca visul să devină realitate, iar cheia este contractul de leasing.

Vorbind în termeni simpli, leasingul este o formă de credit, în care compania de leasing vă cumpără bunul pe care îl doriți, plătind ulterior acesteia o rată lunară stabilită în contract.

Cel mai des auzim de leasingul pentru mașini, totuși este necesar să clarificăm acest termen, oprindu-ne la aspectul că poate fi de două feluri, operațional și financiar. Cel mai des întâlnit este leasingul financiar, unde, la sfârșitul contractului, automobilul rămâne în posesia ta. Pe parcursul derulării acestui contract, ești obligat să achiți polița RCA, CASCO, pe lângă rata lunară.

Cu explicații detaliate putem veni și noi cei de la Auto Dan SRL, dealer autorizat în vanzarea de mașini. Dacă ați ales autoturismul dorit vă stăm la dispoziție cu toate informațiile necesare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *