Piața care comercializează tot felul de lentile, fie ele de vedere, fie doar pentru efect, este în continuă ascensiune, oferind publicului larg, o gamă variată, pentru toate nevoile și toate gusturile, de la cele mai ieftine, la cele mai scumpe, de la cele clasice până la cele mai moderne și mai noi modele apărute, incluzând și aceste lentile bifocale. Așadar, acestea sunt de mai multe tipuri, cum ar fi lentilele flat-top, care se evidențiază printr-un segment în zona inferioară a lentilei în forma literei D, lentile segment rotund, care sunt mai puțin întâlnite azi, și ies în evidență prin segmentul vederii de aproape mai ușor de parcurs cu vederea, și lentilele blended, care au linia dintre cele două zone mai fină, punând bazele unei treceri mai line la privitul spre distanțe diferite.
Lentile bifocale – avantaje și dezavantaje
Lentilele bifocale vin la pachet cu numeroase avantaje importante, printre acestea fiind nevoia purtării unei singure perechi de ochelari pentru corectarea a două defecte. Vei avea un grad sporit de confort, nefiind nevoie de interschimbarea a două perechi diferite. Chiar dacă sunt mai scumpe decât cele clasice, oferă mult mai mult confort, dar, ca și preț sunt undeva la mijlocul clasamentului, cele progresive fiind mai scumpe.
De cealaltă parte, lentilele bifocale prezintă și o serie de dezavantaje, principalul fiind faptul că acestea nu asigură corectarea vederii în zona intermediară, ci doar pentru distanță și aproape, astfel că persoanele care folosesc calculatorul pot resimți acest disconfort. Dacă acesta persistă, este indicat să vă adresați medicului oftalmolog pentru un nou set de recomandări și tratamente.
În funcție de preferințe, puteți să alegeți dintr-o plajă variată de modele de rame ieftine sau premium, în pas cu tendințele, special concepute pentru femei și bărbați.
Dacă ați primit diagnosticul de presbiopie, lentilele bifocale sunt o opțiune de luat în considerare, astfel pe baza rețetei primite de la medicul specialist alegeți-i pe cei mai buni de la Avisia.