Centru îngrijire bătrâni – după ce criterii să te ghidezi?

Centru de ingrijire batrani Seniore

Un centru îngrijire bătrâni trebuie să fie asemeni unei case părintești. Într-un astfel de loc, orice vârstnic trebuie să se simtă respectat, fericit și bine îngrijit. Toate acestea înseamnă condiții optime care vor contribui la fericirea fiecărui bătrân în parte. Un cămin pentru bătrâni nu trebuie să fie asemeni unui azil. Seniorul nu trebuie să fie părăsit, iar familia să îl viziteze arare ori. În cazul unui centru pentru bătrâni, toți cei cazați trebuie să se simtă ca acasă. Îngrijitorii și însoțitorii din centru se vor asigura că le oferă toate cele necesare. Ei pot fi adesea vizitați de familie și rude. 

Dacă dorești să-ți aduci părintele sau bunicul într-un centru pentru bătrâni, nu trebuie să te simți vinovat/ă. Singurătatea în propria locuință este apăsătoare. Astfel, într-un loc unde va socializa cu alte persoane de vârste apropiate, timpul va trece mai repede. Totodată, se vor simți respectați, iubiți și îngrijiți exact așa cum trebuie. 

Ce ar trebui să ofere un centru îngrijire bătrâni?

Uneori, poate părea greu să alegi locul ideal în care persoana dragă ție va trebui să își petreacă anii bătrâneții. Însă, pentru a face căutările mai ușoare, descoperă câteva criterii pe care un centru pentru bătrâni trebuie să le aibă:

Personal pregătit – Într-un centru pentru bătrâni, persoanele care lucrează acolo, trebuie să fie potrivite. Empatia, respectul pentru vârstnici și afecțiunea sunt printre calitățile pe care trebuie să le aibă.

 Camere spațioase și aerisite – La orice cămin pentru bătrâni este necesar să fie camere cu 2, 3 sau 4 locuri. Este important ca vârstnicii să aibă spațiu doar pentru ei, dar să poată discuta și întreprinde activități și cu colegii de cameră. 

 Amplasare bună – Pentru că bătrânețea trebuie petrecută în liniște, amplasarea este foarte importantă. Alege un cămin care este situat în mijlocul naturii pentru ca seniorul tău să se bucure de aer curat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.