3 lucruri de pregătit înainte de mutarea vârstnicului într-un cămin de bătrâni

Camin de batrani

Decizia de a muta un vârstnic într-un cămin de bătrâni nu este ușoară pentru nici un membru al familiei. Însă, este important acest pas, mai ales în condițiile în care îngrijirea acestuia devine foarte complexă și peste mâna membrilor familiei. Desigur, această tranziție nu trebuie să fie una bruscă și greu de suportat deoarece poți face câteva lucruri pentru a-i oferi o schimbare pe care să o accepte cu mai multă ușurință. Pregătirile nu se rezumă doar la împachetarea hainelor și obiectelor personale. Trebuie să ai în vedere mai multe aspecte pentru ca experiența să nu fie una traumatizantă.

Așadar, pentru a-i oferi o experiență bună și mutarea la un cămin de bătrâni să nu fie percepută ca abandon, iată ce trebuie să faci:

Vizitează un cămin pentru bătrâni împreună cu vârstnicul

Decizia de a muta bunicii într-un cămin de bătrâni nu trebuie să fie bazată pe faptul că ai găsit locul perfect și doar îl duci acolo. Căminul este locul în care își va petrece fiecare zi, așadar, decizia este bine să o luați împreună. Astfel, tranziția devine mai ușoară și sunt mari șanse ca locul să îi fie pe plac și chiar să își dorească mutarea. De asemenea, este recomandat să îi vorbești despre condiții, camere, activități și despre toate plusurile și minusurile căminului de bătrâni, astfel încât să poată lua o decizie în acest sens pe cont propriu.

Alt advertorial SEO: Brățări placate cu aur potrivite pentru orice ocazie

Vizitați împreună casa în care a locuit

Casă vârstnicului este un loc plin de amintiri unde a trăit cu drag mulți ani. O astfel de vizită este benefică la nivel psiho-emoțional deoarece nu va fi dus direct într-un loc unde să aștepte sfârșitul zilelor sale. Creează o zi perfectă acasă, faceți fotografii, oferă-i posibilitatea să ia cu el lucruri care îi sunt dragi. De asemenea, oferă-i certitudinea că oricând se simte bine și are nevoie să revadă locuri dragi poate veni în vizită.

Oferă-i încredere pentru acest nou început

Încearcă pe cât posibil să elimini toate gândurile negative pe care le are despre un cămin de bătrâni. Oferă-i cât mai multe argumente plauzibile despre locul în care urmează să locuiască. Până la urmă nu este un copil și are dreptul să știe care sunt motivele pentru care se face acest pas.

Seniore este locul în care vârstnicii au parte de multe avantaje, activități deosebite, socializare, condițîi deosebite, tratamente și terapii personalizate. De asemenea, personalul se implică atunci când au nevoie de ajutor, sunt amabili și au experiență să gestioneze toate aspectele care țin de sănătatea vârstnicului.

Următorul articol: Geluri UV Power – de ce merită să investești în aceste produse pentru manichiură?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *